maanantai 18. elokuuta 2008

Plup - outo juttu

Kuka haluaa ostaa lähdeveden donitsina? No, Kuopion Prismassa voi lahjoittaa donitsilla Itämeren hyväksi ja litrahinta oli hirmunen. Huh! Onko tämä vain savolainen keksintö vai löytyykö näitä täältä etelästäkin? Harvemmin on aikaa huuhailla hyllyjen välissä, tutkia ja hämmästellä.

Kesäloman ajomatkoilla keräsin huvikseni listaa eriskummallisista paikannimistä. Niitä on todella paljon. Tässä muutama: Höylä, Kinahmi, Kielkallio, Kutinanjoentie, Kumia, Kärpänen, Lusi, Muhku, Möysä, Palviainen, Pakinmaa, Rasti, Ronkeli, Tokero ja Ypykkämäki. Matkustavaisten viihde- ja virkistyspaikat ovat mojovan osuvia: Emäntäpiika, Olokorjaamo, Pikkirilli, Piriste ja Vesi-Leppis.
Kanssamatkustajat tuovat vaihtelua matkaan vai mitä tuumaatte kahdesta ylipitkästä kuljetuksesta, joista toisessa raahattiin expressbussia korjaamoon ja toisessa, keskellä kukkeinta savolaismaisemaa, matkusti stadilainen oranssi metromato. Mäntyharjulla ihailin keskiviivan taiteellista maalausta ... se kiemurteli kahden keltaisen viivan välissä. Niin, itse en ajanut. Katselin vain vapaasti ympärilleni ja ihailin vihreän värin vaihtelevuutta vaarojen rinteillä. Tiirailin luonnon monimuotoisuutta: soita, kankaita, järviä, koskia, metsien kirjoa. Kaikissa niissä on oma kasvillisuus ja väritys. Suomen luonto on kaunis satoi tai paistoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti