keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Satu Rämö: Jakob

 


Osallistuin Instagramissa WSOY:n järjestämään Satu Rämön dekkaritrilogian kolmannen osan julkaisutilaisuuteen ja miten kävikään, sain ilokseni kutsun osallistua tilaisuuteen. 

Kaikki alkoi siitä kun jossain otin käteen pöydällä olleen kirjan (Talo maailman reunalla), jonka kannessa punaiseen hameeseen pukeutunut nainen kävelee rannalla. Luin siitä pätkiä satunnaisotannalla ystävän luona, kahvilassa, kirjakaupassa ja kirjastossa. Lopulta käytin siihen kirjalahjakortin ja ostin omaksi. Se sopii välipalalukemiseksi ja on yhä edelleen yöpöydälläni keskeneräisenä. 

Sitä kautta huomasin sosiaalisen median tilit ja aloin seurata Instagramissa hänen tarinointiaan, josta sain tietää, että tulossa on dekkari. Hildur, Rosa ja Björk sekä Jakob muodostavat trilogian, jossa toisessa linjassa ovat Hildurin kadonneet pikkusiskot ja toisessa muut mysteerit. Toivon mukaan trilogia saa jatkoa. 

Ja kaikkeen liittyy Forssan seutu, josta Satu on kotoisin ja jossa minä olen pyörinyt kakarasta alkaen. 

Viikon teemana on olleet entisen elämän työtoverit. Niin tälläkin kertaa. Sadun dekkariystävänä on toimittaja-kirjailija Marja Aarnipuro, jonka kanssa olemme olleet samassa sanomalehtitalossa töissä. Ostin viimeisim,än dekkarin ja pyysin Marjalta nimmarin siihen. Joululomaksi on ainakin kaksi dekkaria lukujonossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti