keskiviikko 8. elokuuta 2018

222. Maaginen realismi

Varasin kolme tuntia Ateneumin italialaisille mestaritöille maailmansotien väliin (Fantastico). Nyt täytyy todeta, ettei näytteillä olleet työt sytyttäneet. Eihän niissä sinänsä mitään vikaa ollut, hyvin sai selvää, mitä esittivät, mutta ne vaan ei olleet sellaisia, että olisin halunnut niitä katsella enemmän. Tein ohimarssin liian isojen käsien ja jalkojen sekä geometristen ruumiinmuotojen ohitse. Ne olivat kuin kollaaseja. Maalattu tausta, johon oli lisätty elottomia ja kulmikkaita "nukkeja" tai tavaroita oudossa järjestyksessä. Pysähtuneisyyttä haettiin ja littanoita saatiin aikaiseksi.


Joitakin siedettäviä muotokuvia, kuten vasemman puolen naiset. Oikealla puolella kollaaseja. Alla saman aikakauden töitä suomalaisten tekeminä. 


Kävin samalla katsomassa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuvan, joka antoi kollaasina paljon enemmän kuin edelliset. 


Kuva teoksesta lainattu Ateneumin sivuilta. Omaa kuvaa en onnistunut itse ottamaan, sillä sitä oli tasainen virta ihmisiä katsomassa. Kuva latistaa työn, joka on varsin kekseliäästi ja luovasti toteutettu. Helmiaskartelijana nostan olematonta knallia, sillä yksi ruuduista on helmityö. On kangasta, paperia ja jopa posliiniastian palasia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti