lauantai 21. huhtikuuta 2018

113. Helsingin synkät tositarinat

Tammen ja Helsingin kaupunginmuseon yhdessä järjestämä tietokirjallisuuden tapahtumasarja Tapahtui näillä kaduilla.

Tämän päivän tilaisuudessa kirjailija Jarkko Sipilä kertoi uudesta kirjastaan Helsingin pimeä puoli. Kirjaan on koottu 100 karua tapausta. Sipilä kertoi tarinoiden lähdeaineistosta ja millä kriteereillä tarinat päätyivät kirjaan. Keräyskipinän takana on mm. Aleksin rikoskävelyt, josta lisää viime elokuun bloggauksessani ja niistä on voinut lukea useista lehtiartikkeleissa viime vuoden aikana, mm. HS Metro s.18, 20.04.2018, jossa maininta myös uudesta kirjasta. 

Kirjan takakannessa kehoitetaan lähtemään rikoskävelylle kirjan kanssa. Pahat paikat on sijoitettu kaupungin kartalle. Alue rajoittuu Helsingin niemelle Hesperiankatujen ja Pitkänsillan eteläpuoliselle alueelle. Sipilä lupasi tarjota kahvit sille, joka nopeimmin kiertää kaikki paikat. Hän ei maininnut paikkojen kuvaamisesta mitään 😎

Kirja on saatavissa myös Englanninkielisenä The Dark Side of Helsinki -100 criminal story. Explore the dark chapters of Helsinki's history.

Ensimmäiseen osaan en päässyt: Sari Näre 'Helsinki sisällissodan aikana' Helsinki veressä. Mutta Mojo Erämetsän 'Yksi paikka, kaksi eri aikaa' Aikamatkakuvia Helsingistä kiinnostaa myös. Se pidetään lauantaina 19.5. klo 13.00 Kaupunginmuseossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 


Tietysti nappasin kirjan mukaani ja sain myös nimmarin. Taitaakin olla ensimmäinen laatuaan, vaikka olenkin kirjakaupoissa käynyt kuulemassa dekkariuutuuksista lähes joka vuosi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti