maanantai 19. toukokuuta 2014

Luonnon lämmitys

 
Aurinko ja lämpö tekevät luonnolle ihmeitä, mutta viime viikon arktisesta kevätsäästä hyppäys kasvihuonehelteeseen näin äkkiseltään on vähän liikaa. Kun lähdin kävelylle lukemat olivat hieman pienemmät sekä sisällä että ulkona.Tämä on otettu kotiin palatessa. Seisahtunut sähköinen kahden ilmamassan väliin jäänyt kuumuus lämmitti kämppäni luonnonmukaisella energialle huippulukemiin.
 
Ystäväni, joka ei millään meinaa uskoa, ettei minulla ole tarvis pitää pattereita päällä kesät talvet. Hän saarnaa minulle energiansäästämisestä (heh heh) ja että, lämpötilan pitäisi olla maksimissaan 21 astetta. Ei hän kuitenkaan ole tullut säätelemään lämpötiloja 21 asteeseen vaikka olen sitä pyytänyt. Töissä asteet ovat jokseenkin tasan 21 lisättynä tehotuuletuksella, joten yleensä puen päälleni lisää vaatteita kun istun työpöytäni ääreen.
 
Kävin pilviä bongatessani katsomassa venestaman rannassa kukoistavia rentukoita. Vaikka viime aikoina on sadellutkin niin, että vesi on rannoilla tavallista korkeammalla, oli tämä rantahetteikkö rutikuiva ja uskalsin kävellä ottamaan lähikuvia, mitä ei joka kevät tapahdukaan kuin kumisaappaat jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti