sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Häiriöitä aivotoiminnassaEpätieteelliset huomioni aivotoiminnan surkastumisesta kuumeen aikana. Kroppa ottaa ylivallan ja laittaa aivotoiminnan jäähylle. Ongelmienratkaisu ei ole oleellista vaan parantuminen.

Niin kauan kuin on kuumetta etsii lisää lämmintä päälle makuupussista villasukkiin ja käpertyy pienen pienelle kerälle. Minimaalisen aivotoiminnan vuoksi syytä palelemiseen ei hae muualta kuin kroppaan ekskursiolle tunkeutuneesta pöpöstä. Kun kuume laski, aloin ihmetellä miksi minulla on yhä edelleen kylmä. Ulkolämpömittari näytti alle viittä astetta ja sisälämpömittari alle kahtakymmentä. Muutama aika sitten vallinneet aika helteiset kevätkelit vaikuttivat kämppäni sisälämpötiloihin saunamaisesti, joten väänsin termostaatit minimiin. Yletön paleleminen lopahti kun väänsin nupin toiseen ääriasentoon.

Nuhapöpön sivutuotteena katoaa sekä maku- että hajuaisti. Kahvi on kuin mustaa keitettyä vettä. Tee maistuu vain keitetyltä litkulta. Ainoa maku, joka jäi oli makea. Mustaherukkamehuun sai makua sitruunahunajalla, muuten sekin olisi maistunut värjätyltä keitetyltä liemeltä.

Hajuaistin katoaminen on paljon hämmentävämpää. Kuumeessa kävin vessassa spreijaamassa kipeään polveeni kiinalaista yrttilääkettä, joka yleensä tuo niin mukavan lämpöisen fiiliksen jomottavaan polveen. Peilikaapissa on tismalleen kaksi yhtä suurta valkoista pulloa punaisin tunnuksin vierekkäin. Ihmettelin, että jopas on teho muutamassa päivässä hävinnyt. Eilen lääkitessäni polveani, aine oli jälleen toimintakykyistä. Viereisessä pullossa on puhdistusainetta. Ainakin polvi oli erittäin puhdas ja antiseptinen.

Perjantaina aamuyöllä kun ei enää nukuttanut. Ei jaksanut lukea eikä katsella videoita ja harjoittelukin tökki, avasin tietokoneeni ja aloin pelata vanhaa tietokonepeliä. Kuumeisen aivottomana sain aikaiseksi hervottomia pistemääriä ja ällistynyt ohjelma tarjosi niiden perusteella pääsyn aina seuraavalle tasolle sen sijaan että olisin oikeasti ratkaissut pulman. Sanomattakin on selvää, että kun tänä aamuna sangen varhain normaalilla aivokapasiteetilla varustettuna kokeilin peliä uudelleen, ohjelma kertoi pelin loppuneen: aloitatko uudelleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti