tiistai 25. maaliskuuta 2008

Hiekkapyry

Korvakorukoukkuun tehty napinläpikoru. Pikaisesti luotu malli muksuillle. Se roikkuu milloin missäkin mielialan mukaan: napinlävessä, neulepuseron hihassa, rintapielessä tai verhoissa. Itselläni on vain luonnonmuovaamat reijät korvissani. Jos muksut eivät käytä koukkuja, teen niistä napinläpi-rintakoruja. Joskus joku tykästyy yksinäisiin luomuksiini ja tuikkaa korvaansa koristeeksi. Tämä pirteä yksilö on niin pitkään ollut tykönäni, jotta tuskin maltan sitä enää minnekään luovuttaa.

Kuka on laatinut horoskoopin Suomen kevätsäistä? Mitä se sellainen tarkoittaa, että koko talven on syksyä ja talvi alkaa kevätpäivän tasauksen jälkeen? Se vielä puuttuu, että lumi pöllyää kesäaikaan siirtymisen jälkeenkin. Näyttää siltä, että vuoden kierto on mennyt sekaisin. Tätini ennusti, että tätä jatkuu siihen asti kunnes kuu kääntyy. Pitkänä perjantaina oli täysikuuyö. Ans kattoo.

Talsiessani Kiinan tunnilta kohti Kamppia 12 m/s puhaltavassa koillistuulessa lennätti tuuli pakkashaituvien lisäksi muutakin päin näköä - hiekkapyörteitä. Sora ratisi hampaissa ja naamataulu sai luonnon oman kasvonaamion kylmähieronnalla. Kun kotona huuhtelin suuni ja naamani, jäi lavuaarin pohjalle hiekkaa. Anna tohtoria lukuunottamatta kaikki muut pitävät minua hulluna kun kävelen iltamyöhään talvimyrskyssä. Liikuntaa pitää harrastaa silloin kun on siihen aikaa. Kävely tuntuu olevan ainoa asia, jota voin uikuttamatta toteuttaa, niin miksei sitä sitten. Tietysi olisi viisaampaa mennä ratikalla ja kerrata illan uutta sanastoa, mutta sekään ei takaa, että osa-aika dementikon aivoruttuun jotain jäisi talteen. Ja jos jää, niin hiukkasten kaivaminen esiin on sitten jo toinen juttu. Mongerrus ja harakanpesän näköinen merkki kuulostaa ja näyttää tutulta, mutta mitä se tarkoittaa.
Jahhah, vedenkeitin naksahti. Minttutee odottaa Möllerin polviöljykapselien kera. Wan an!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti