sunnuntai 4. helmikuuta 2018

35. Taideteoksia


Herttoniemessä kotiin kävellessämme bongasimme taideteoksia. Yritimme arvailla, mitä kuvan teos esitti, mutta Herttoniemi seuran sivuilta kävi ilmi, ettei pohdiskelumme osuneet lähellekään taiteilijan ajatelmia. Tornimainen muoto muistutti metroradan toisella puolella olevaa kirkon tornia, mutta se ei ollut vastakappale kirkolle eikä myöskään mikään kone- tai sähkölaite.

Hieman tämän jälkeen oli kadun toisella puolella puiden varjossa lehden muotoinen patsas. Hämärässä sen kuvaaminen ei onnistunut, mutta sekin löytyy Herttoniemi seuran kotisivuilta.


Teollisuusalueen katukylttejä koristavat pienet miehet työkaluin varustettuina. Ympäristötaiteen säätiö sivuilla kuvailu 'Herttoniemen duunareista' ja linkki parempiin kuviin.



Tämä löytyi vähän ennen kierrätyskeskusta Itäkeskuksessa. Lumi, valot ja varjot leikkivät sen muodoilla. Suihkulähde oli suljettu talveksi. Helsingin taidemuseon julkiset veistokset voi etsiä sijaintipaikkansa mukaan. Tämä teos löytyy ystävyyden puistosta ja se on pystytetty Yya-sopimuksen 35 juhlavuoden kunniaksi 1983.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti