torstai 12. toukokuuta 2016

Kukkakimara


Tuuli kääntyi yön aikana kaakon puolelle ja sen huomasi. Välivaatekerroksen pystyi poistamaan. Vaelsin puskissa kurahousuissa (tuulta ja kosteutta hylkivät ulkoilupöksyt), kumisaappaissa ja tuulitakkin alla tekninen t-paita. Kuten eilenkin tuulessa vilpoista ja tuulettomassa kuuma. 

 

Ryppäässä valkoinen yksilö.



 





Virnoista löysin harvinaisemman sinivalkoisen kasvin, mutta yksinäinen yksilö on järkkärin muistikortilla.

Näiden lisäksi kukkii ahomansikka, tyrni, mustikat, metsäkurjenpolvi, niittyleinikki, tuomi,  herukat, kirsikka sekä tuntemattomat puut ja pensaat. Omput on nupullaan, ziljoona päivänkakkaran nuppua,  joissa hohtaa valkoinen ja lukematon määrä muita kesäkukkia puskee nuppuryppäitä. Vähän vettä ja lisää lämpöä niin vihreä saa seuraa.

Keltainen rusakko osui useamman kerran näköetäisyydelle, mutta kuitenkin kameran tavoittamattomille etenkin, jos järkkäri on kannon päällä ja kuvaa toisella kameralla muuta. Hyönteisiä oli enemmän kuin eilen. Perhosia kaiken värisiä, mehiläiset, koppiksia ja innukoita. Käki kukkui jo eilen, tikka rummutteli tänään, peippo ja mustarastas lauloivat kilpaa. Fasaanikukko vahti tekemisiäni ja seuraili välimatkan päästä kävelyreittiäni. Rääkäisyt paljastivat sen sijainnin. Mustarastas lennähti paikalle aina kun kännyn muistutus soi. Olisi varmaan halunnut oppia uuden viserryksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti