keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kirjallisuushaaste 2


2. päivänä kirja, jota rakastin lapsena.

Niitäkin on monta. Ensimmäinen itse lukemani kirja on, Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira, jonka sain joululahjaksi. Koulussa luettiin pätkät Muumipeikon seikkailuista. Lukutunteja seuraavilla kirjastoreissuilla lainasin aina koko kirjan. Mieluisimmat tarinat olivat Taikurinhattu ja Taikatalvi. Kirjan kuvat tutkin ihan yhtä tarkkaan kuin sanatkin.

Kaikkein rakkain ja luetuin on kuitenkin Peukaloisen retket villihanhien seurassa. Sen luin toissa syksynä uudelleen, sillä niin monesta eteläisen Ruotsin paikkakunnalta löytyi hanhella ratsastavan pojan patsaita tien reunoilta, että piristin muistiani naapurimaan maantietoa ja kansantarustoa sisältävällä kirjalla jälleen kerran. Mainion kirjan kirjastosta luettavaksi toi isäni, luettuaan sen itse ensin.

Meillä luettiin paljon, mutta ihan pienenä tykkäsin laulaa tai kuunnella kun äiti lauloi, vaikkei osannutkaan kaikkia laulukirja viisuja. Kun esilaulaja kyllästyi, lauloi hän "Oi muistatko vielä sen virren", joka aiheutti minussa saman reaktion kuin täysikuu susissa. 

1. päivänä kirja, jota luet nyt.
2. päivänä kirja, jota rakastit lapsena.
3. päivänä kirja, joka jäi kesken.
4. päivänä kirja, joka teki suuren vaikutuksen.
5. päivänä kirja, johon palaat aina uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti