lauantai 13. lokakuuta 2018

282. Peter Bence, pianisti


Kävin kuuntelemassa unkarilaisen pianistin Peter Bencen konserttia Savoy-teatterisa perjantaina 12.10.  Konsertti alkoi Timberlaken kappaleella, jossa oli bachimaisia piirteitä.

Konsertti koostui sekä hänen omista että ystävien sävellyksistä ja tutuista pop/rock musiikin helmistä, jotka hän oli sovittanut oman tyylisiksi versioiksi.

Hänellä on hauska tapa käyttää koko pianon äänimaailmaa hyväkseen. Piano ei ole vain iso huonekalu, jossa on koskettimet. Tästä esimerkkinä Toton Africa.

Hän kertoi omien kappaleidensa taustoja ja miten ne rakentuvat tai miten maailman musiikki muotoutuu omalle tyylilleen. Yleisön voi osallistuttaa konserttiin soittamalla usein tietyn pienen melodian, jonka jälkeen yleisö taputtaa kahdesti. Melodia toistuu usein.

Konsertti oli omintakeinen ja hyvä. Jutustelu meni osittain ohitse kun en kuullut hiljaa mikrofoniin puhuttua, mutta pianon ääni kuului loistavasti. Kuuntelinkin yleensä silmät kiinni. Yleisö voisi kyllä opetella kuuntelemaan loppuun asti eikä taputtaa lopun päälle tai jokaiseen taidepaussiin. 

Savoyn konsertti saa jatkoa, sillä maaliskuussa hän tulee uudelleen vähän isompaan saliin Kulttuuritalolle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti