tiistai 13. heinäkuuta 2010

Viilennystä

Luin juuri Helsingin Sanomista, että helteellä jääkauppa kannattaa. Hmmm! Pingviinien katselu helpottaa sisäistä ja ulkoista hellettä yhtä paljon kuin jääpalojen ajatteleminen.

Pipanaluolassa oli eilen asteita 32.3 puoli yhdentoista aikaan illalla kun astelin kotiovesta sisään. Lääh! Viritin ovet parvekkeelle ja porraskäytävään auki ja istuin hetkeksi rappusille lukemaan, jotta kuumin ilma loikkaisi jompaan kumpaan suuntaan. Yhden aikaan tilanne oli parantunut 1.1 asteella alaspäin. Kastelin suihkussa itselleni puuvillaisen kangaskappaleen, jonka vilvoittavalla avulla nukahdin herätäkseni siihen, että tunsin oloni kylmäksi. Vaihdoin kostean puuvillaan kuivaan ja nukuin loistavasti loppuyön. Niin kauan kuin ruoto makasi vaakatasossa, olo oli pirteä. Aamupesun jälkeen olisin voinut mennä uudelleen aamupesulle ja töihin tullessani olin yhtä nahistunut kuin parvekkeen pöydälle unohtunut persikka.

Onneksi töissä on ollut vaihtelevasti erittäin tai mukavan viileää. Erittäin viileässä pitää kietoa pitkähihainen pusero ympärille ja mukavan viileässä voi viilettää puolipunttisissa ja hihattomissa vaatekerroissa käytävillä. Molemmat viilennykset mahdollistavat myös lihastyön käytön eli laatikoiden ja mappien siirron paikasta toiseen. Tällä hetkellä kerään voimaa ja energiaa osallistuakseni illan harjoituksiin: qigong (rauhallinen tapa voimailla) ja miekkaviuhtomiset (aerobicin korvike - tulee kuuma kylmälläkin ilmalla, mitä sitten tällä helteellä).

2 kommenttia:

  1. Voi sentää, onhan sinulla siellä hellettä. Kävin äsken letkulla kastelemassa aitaa ja hiukan kasvejakin, tuleekohan sadetta yöllä tänne vai meneekö ohi. Pelkkä kasteluhomma sai hien pintaan. Pitääköhän taas nousta aamulla viideltä tuulettamaan kämppää kuten tänä aamuna.

    VastaaPoista
  2. Ohi meni vain pilviharsot viilensivät hiukan auringonloistoa.

    Yöt nukun ovi auki, mutta kukaan tuskin hiippailee seinää pitkin räystäälle ;)

    Kostean lakanan alla on hyvä nukkua. Se viilentää mukavasti ja ainakin jotenkin nukuttua.

    VastaaPoista