13. Joulukahvi
Pentikin joulukahvi tuoksuu ja maistuu hyvältä. Ennen vanhaan sitä sai myös joulun jälkeen, mutta nykyisin se on niin suosittua, että hyvä jos erä riittää jouluun asti.
Ostin ensimmäisen maistiaisen eräänä tammikuun viikonloppuna kun vierailin Hyvinkäällä huoltotehtävissä ja Pentikillä oli jouluale. Nykyisin käyn heti joulukuussa hakemassa pari pakettia. Toisen lisään kahvin joukkoon heti ja toisen vähän myöhemmin. Käyttöaika pitenee kun sekoittaa puolen kilon paketin joukkoon.
Toinen suosikkini on Robert Pauling Cafe Orental Cardemom, jota myöskin jatkan 'mauttomalla' kahvilla. Kardemumman ja kahvin tuoksu ja maku ovat hyviä toisiaan täydentäen.
Kardemummakahvia voi tehdä itsekin lisäämällä tavallisen
kahvin joukkoon putken kardemummaa. Kutsun sitä laiskan emännän pullakahviksi.
(Tekstin muotoilu temppuilee, huoh.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti